Peen_live

PEEN

Iedereen houdt van peen!

Je hoort nooit iemand zeggen: he bah.. peen! Penen zijn knapperig, zoet, fris en goed voor je ogen. Dat laatste is overigens bewezen zegt onze saxofonist Jan altijdDaarom brengen wij de wereld onze Ska en Reggae covers onder de naam Peen!  

Hoe het allemaal begon…
In het uitgestrekte polderlandschap tussen Tinte en Hellevoetsluis trapte boer Derk zijn krakende fiets meter voor meter door de koude en gure westenwind. Het was een donkere winteravond in oktober 2006. Derk was zijn riek vergeten en moest daarom terug naar zijn akker twee kilometer van zijn warme huis. Mopperend reed hij langzaam over de verlaten weg, todat hij in de verte klanken horen. Hij dacht dat het de wind was die langs zijn oren suisde, maar het geluid werd steeds harder. Het leek van de akker vlak naast hem te komen. Derk was altijd al nieuwsgierig aangelegd en stapte af en liet zijn fiets op het asfalt kletteren. Hij sprong over de sloot en liep door de natte klei naar het midden van de akker. Hij kon het niet helpen, maar zijn ferme stappen gingen langzaam over in huppellende danspassen. Na vijftig meter hield Derk halt. Om zich heenkijkend kwam hij tot de conclusie dat er niks was dat de muziek produceerde, todat hij bijna strijkelde over een grote groene bos. Het leek alsof de muziek van daar beneden kwam. Hij begon hevig aan de groene bos te sjorren en er kwam na enige tijd beweging in. Hij trok het ding langzaam uit de grond en de muziek werd plots harder. Ook kwam er met het gevaarte een enorme lichtbundel mee. Derk was stomverbaast toen hij zag wat hij net uit de grond had gehaald. Hij bekeek het ding en dacht dat hij zojuist krankzinnig was geworden. Voor hem stond een levensgrote Peen met een hoedje!

Wereldberoemd in Hellevoetsluis en omstreken

De band is gestart in oktober 2006. Nu is Peen uitgegroeid tot een 9 koppige Ska en reggae formatie die menig dansvloer op z’n kop zet. Het repertoire vindt zijn oorsprong in de jaren ’60 ska- en reggaemuziek.  Zo brengen we de Jamaicaanse muziek van Desmond Dekker, Hepcat en Max Romeo op de planken, maar gaan we ook voor een repertoire van Engelse ska (Two Tone) en spelen we vol enthousiasme de nummers van bijvoorbeeld Madness, The Specials, The Slackers, Bad Manners en the Panonian All Stars.
Peen is niet meer te houden. De Ska en Reggae klanken spreiden zich als een wervelwind uit over het eiland Voorne-Putten. Met optredens op het Zeeheldenfestival in Den Haag, Vestingpop, de Vestingdagen en het Tintefeest hebben we menig dansvloer op stelten gezet. Ook op de live muziekavonden in verschillende cafés laten we flink van ons horen. Daarnaast spelen we vaak op besloten feesten en partijen zoals bruiloften, openingen, jubileums en verjaardagen.