VUIG

Opzwepend, verrassend en vol energie! VUIG kleurt niet binnen de lijntjes, volgt niet de gebaande paden en denkt verder dan traditionele zydeco, melancholische blues en Oosterse Balkan tonen. Met hun karakteristieke eigen sound, uitdagende melodieën en fonkelende instrumenten weet VUIG keer op keer probleemloos het publiek te betoveren en mee te voeren. Al vanaf de eerste noot wordt het publiek wakker geschud en staat hen niets anders meer te doen dan een VUIG feestje te bouwen en zich compleet te verliezen in dit muzikale spektakel.

In het hart van deze Brabantse 5-mans formatie vinden we de beproefde broer/zus combinatie Richard en Sharon van Turnhout, respectievelijk op accordeon en drums en met afwisselend de lead in zang. In combinatie met de virtuoze solo's van conservatorium gitariste Merel van de Keer, de vrolijke noten van saxofonist Davy Matthijssen en de swingende baslijntjes van Stefan van den Heuvel staat deze band als een huis!

Dat hun gevarieerde setlist, breed georiënteerde repertoire en ijzersterke live performance een succesvolle formule is, blijkt wel uit de vele boekingen die zij binnenkrijgen. Met deze originele mash-up van Zydeco, Balkan en Blues speelt VUIG op festivals, in cafés en op feesten van Brabant tot aan de Waddeneilanden. Ook voor internationale gigs draaien zij hun hand niet om en het eerste festival op Engelse bodem is inmiddels een feit.

In 2018 werd via de Oerrock play-offs een zeer begeerde plek op het Friese Oerrock festival veroverd. Hier heeft VUIG, samen met artiesten als Chef’Special, Direct, Anouk en Miss Montreal, hun succesvolle eerdere optredens nog eens dik over gedaan voor een publiek van duizenden mensen.