Supersonics

Supersonics is opgericht in 2016. Het doel was een band te starten met diverse roots stijlen zonder de begrenzing van een specifiek genre.

Een band met een totaal eigen en unieke sound en stijl, tot stand gekomen door de muzikanten, de instrumentele bezetting en de nummers. Geen genre-limiet maar gewoon stampende, swingende, rockende, en originele nummers. De stijl zweeft heen en weer tussen allerlei 50’s tot 60’s roots muziek stijlen. Denk aan Johnny Cash, aan Elvis, denk aan Ray Charles en CCR, maar ook aan John Lee Hooker en de Waylon Jennings. Soms is het buesy, soms is het country-achtig, soms is het pure rock & roll en soms rockabilly.

Het debuut album “Close To You” verscheen in 2017 op Tombstone label en ontving lovende in binnen- en buitenland. “69 Automobile”, het tweede album is in 2019 uitgebracht op het Spaanse El Toro label.

The sound van Supersonics is stevig en rauw en wordt geleid door de twee leadgitaren die een unieke mix creëren in sound en elkaar perfect aanvullen.De ritmesectie is strak en stevig, met grote, energieke drums en een contrabas die ervoor zorgt dat de sound van de band erg percussief en ritmisch is en swingt. Supersonics blaast je gegarandeerd van je sokken!

BEZETTING:
Pascal Snijders – zang, gitaar
Jeroen van Delden – gitaar, zang
Joery Rutten : contrabas, zang
John Rietberg : drums, percussie, zang