Over

Hoe het allemaal begon

Het eerste Brielle Blues festival vond plaats op zondag 26 juli 1992.  Drie locaties werden gevonden in de binnenstad van Brielle. Op het Maarland tegenover het Swarte Schaep met een door een steigerbouwer gecreëerd podium. Op de Turfkade bij Het Vervolg en op de Markt werd een trailer geplaatst, waarop de bands speelden. Kleinschalig met enthousiaste initiatiefnemers vond het eerste Brielle Blues festival het levenslicht.

Uitgegroeid tot hét evenement van het jaar

Brielle Blues is uitgegroeid tot een niet meer weg te denken evenement in Brielle en neemt een belangrijke plaats in tussen de Bluesfestivals in Nederland. Van een relatief klein festival met zo’n 2000 bezoekers, is Brielle Blues uitgegroeid tot een evenement met wel 15.000 bezoekers verdeeld over de hele dag. Brielle Blues is een waar begrip in de regio geworden en voor velen hét evenement van het jaar

Brielle Blues heeft een gigantisch gemengd publiek, maar toch heerst er altijd een relaxte sfeer. De liefhebbers van de “blues”, mensen die van een feestje houden, jong en oud, iedereen heeft het op zijn of haar manier naar hun zin.

Grote en nieuwe namen

Door de jaren heen heeft het festival steeds meer terrein gewonnen.  Voor veel bands is het festival dé gelegenheid om zich te presenteren.  Bekende namen in de blueswereld hebben op een van de podiums gestaan, waaronder Julian Sas, de Amerikaanse Rosa King, Boo Boo Davis, Harry Muskee, Rob Hoeke en Kaz Lux met Flavium.


Gratis festival

Brielle Blues is een gratis te bezoeken festival.  Door de bijdrage van vele sponsoren en niet te vergeten de “Vrienden van Brielle Blues” lukt het elk jaar weer om een prima festival te organiseren met een uitstekende line-up. Het festival vindt traditiegetrouw plaats op de laatste zondag van juli.


 

 

SPONSOREN

Havenmeester
Zalm_Fletcher
Fletcher Hotels
pod
VOStyle
roodhart
Fonds1818
conspiro
BrielseBVereniging
cable
bogeys
belangenver
bastionx
asskantoorhoek
x10sion
xtra
Vlierodam
vervolg
sponsorlogos_basis
spack
smaeck
Print
seasight
Schotte
schaep
roodhart
ravens
Popunie
nobel
muller dordrecht
mtmaritiem
mo-events
mo
mib
Meuva BV
Mathomar
Lengkeek_Lang
krabbeplaat
kont
interfilter
Ken_Logo_Zw
hoofdwacht
HonkyTonk
hogenbirk
gsm
Genuine
excess
GemeenteBrielle
enigma
DFDS
delta
CreditcardAanvragen_Logo_Zw_Diap
krant

Sponsor worden?

Vraag hier meer info aan over sponsoring Brielle Blues