Podium Het Vervolg Turfkade/Varkenstraat

14.00 – 15.30 uur;  One White Dog fet. Bas Paardekoper

One White Dog, met als speciale gast Bas Paardekoper, is een niet te missen sensatie der bluesrockbands.

Met eigen interpretaties van de ruigste nummers en nummers die beslist wat meer aandacht mogen hebben. Het frisse stemgeluid van Reindert Somers, de fijnbesnaarde samenwerking tussen de beide gitaristen Sander Kaatee en Jaap de Jonckheere, de krachtige ondersteuning van de ritmesectie van Tom Smits (drums) en Niels Verboom (basgitaar) en de beide aangevers Boris van der Lek (Saxofoon) en Cary van Rheenen (Mondharmonica) maken van iedere gelegenheid een sensationele rough blues belevenis.

 

 

 

 

16.00 – 17.30 uur;  Stef Paglia Trio (B)

De jonge Stef Paglia nam voor het eerst op 12 jarige leeftijd een gitaar in de hand en liet deze nooit meer los. Hij is vooral bekend van The BluesBones (Winner Belgian Blues Challenge 2016, 2de European Blues Challenge) waar hij mee in binnen- en buitenland optreedt. Hij heeft al diverse keren het podium mogen delen met internationale toppers o.a. Laurence Jones, The Nimmo Brothers, Eric Steckel en Danny Bryant.

Stef Paglia laat zich graag beïnvloeden door verschillende muzikale richtingen en probeert hiermee zijn eigen blues stijl te creëren. Verwacht een stevig potje groovy bluesrock!!

 

18.00 – 19.30 uur;  The Veldman Brothers

The Veldman Brothers, het ultieme blues broederschap. Al meer dan tien jaar aan de top van de Nederlandse blues scene. De broers Gerrit (gitaar, zang) en Bennie (Hammond, mondharp, zang) Veldman vormen al die tijd het onmiskenbare gezicht van de band. Daarachter hun rhythmbrothers Fred van der Wende op bas en Han Neijenhuis op drums.

Vier (stief)broers zijn het. Alle vier met een bak aan ervaring, maar vooral nog altijd met evenveel beleving, passie, energie en enthousiasme voor de blues en aanverwante stijlen. Het nieuwe, zesde album Refuel is daarvan weer het tastbare resultaat. Elf eigen songs in de beste Veldman Brothers-traditie. Puur en authentiek. En zowel in binnen- als buitenland enkel goede recensies.

Maar dat is niet het enige. Begin maart 2017 heeft de band de Dutch Blues CD Award 2016 gewonnen voor het nieuwe album Refuel. Dat betekent dat Refuel is verkozen tot beste NL bluesalbum van 2016!
En dat terwijl The Veldman Brothers al de nodige awards op hun naam hebben. In 2012 werden The Brothers onderscheiden met de award voor beste band. Het album Livin’ by the Day werd in 2014 door de Blues Foundation in Memphis, USA gekozen in de internationale Top 5 van de beste zelf-geproduceerde bluesalbums. En ook ontvingen de vier bandleden individuele awards en/of nominaties voor hun prestaties.

Veldman Brothers

 

20.00 – 21.45 uur; Boogie Beasts

Dirty beats, hypnotiserende slide, huilende mondharmonica en lekker veel fuzz. Dat kan je verwachten van deze vierkoppige band uit Luik en Belgisch-Limburg. De oprichtende leden van de psychedelische groep Voodoo Boogie en het geflipte garageduo The Goon Mat & Lord Benardo hebben elkaar duidelijk gevonden in deze groezelige geluidsexplosie. Boogie Beasts vertolken hun liefde voor elektrische delta-blues op geheel eigenzinnige wijze en dat klinkt ongeveer als: The Black Keys die in de vroege uurtjes van een of ander illegaal feestje aan het jammen slaan met John Lee Hooker, of Morphine op een psychedelische trip met Little Walter, of RL Burnside tijdens een juke joint-gig begeleid door de vroege Stones. Met aanstekelijke energie zetten deze vier heren een uiterst smerige doch onweerstaanbare sound neer. Are you ready to boogie with the Beasts? 

De Media over Boogie Beasts…“Dat het bluestime geblazen was, werd meteen duidelijk door het optreden van Boogie Beasts, één van de vele projecten van frontman Jan Jaspers. Samen met zijn onafscheidelijke drummer Gert Servaes uit Voodoo Boogie, The Goon Mat en Lord Bennardo, beiden gekend van hun samenwerking met Stinky Lou, toverde hij de ene na de andere aanstekelijke boogie tevoorschijn.”

Back To The Roots Magazine“Van een hitsige opener gesproken. Met hun zeer speciale sound kregen we toch een opwarmer van formaat, zeg maar groot formaat want flarden van ruige hobo boogie en wat psychedelische weeën passeerden de revue. De nummers die bleven nazinderen waren ‘Someday Baby’, ‘Angel’, ‘Still A Fool’ van Muddy Waters en ‘Shake It Baby’ van John Lee Hooker. Een band die je zeker in de gaten moet houden.”

Keys & Chords Magazine; “Zwijg me van separatisme! Mooiste voorbeeld van de ideale symbiose tussen Vlaams en Waals talent en ‘muzikantschap’ is toch wel Boogie Beasts. Deze samenwerking tussen enerzijds de uit Limburg afkomstige Jan Jaspers en Gert Servaes – gitarist/zanger en drummer bij Voodoo Boogie – en anderzijds opererend vanuit de Vurige Stede Luik Goon Mat en Lord Bernardo – gitarist/zanger en harmonicaspeler bij het vroegere Stinky Lou & the Goon Mat – resulteert in een sterk staaltje van éénheid en samenhorigheid met de hierbij horende perfecte verstandhouding op muzikaal vlak. ‘L’Union fait la Force’ en dit is duidelijk te merken als ze op het podium hun moddervette in gruis en slijk gedrenkte ‘garagepunkbluesboogie’ over het talrijk aanwezige publiek uitspuwen. We laten ons gewillig onderdompelen in een groezelig, zompig en uiterst aangenaam zelfs dansbaar sfeertje in goede traditie van T-Model Ford, RL Burnside en andere Fat Possum adepten.

Rootstime Magazine; “Boogie Beasts spelen tijdens Moulin Blues twee harde sets met bij vlagen ouderwetse Delta blues en soms uitwaaierend naar de energie van Jon Spencer Blues Explosion. Dit kwartet doet me bij de sommige nummers ook sterk denken aan het spetterende debuutalbum uit 1969 van Killing Floor. Dit is allemaal bedoeld als oprecht compliment. Stevige harmonica partijen en scheermes scherpe gitaarpartijen met een vaak repeterend karakter in de begeleiding zorgen voor een feest en zekere trance in de tent. En dat is een mooi stukje vakwerk van onze Belgische vrienden.”

Boogie Beasts

Plaats een reactie

Spamcontrole (los de som op) * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

SPONSOREN

CreditcardAanvragen_Logo_Zw
Popunie
Meuva
GemeenteBrielle
Mathomar
krabbeplaat
BrielseBVereniging
Schotte
mo-events
muller
spack
xtra
x10sion
vervolg
thcbrielle
smaeck
seasight
ravens
schaep
nobel
mtmaritiem
mo
mib
krinsen
krant
krabbeplaat
kont
interfilter
honky
hoofdwacht
hogenbirk
excess
enigma
delta
conspiro
cable
bogeys
belangenver
bastionx
asskantoorhoek
krant
spack
schaep
LogoGenuine.www
conspiro

Sponsor worden?

Vraag hier meer info aan over sponsoring Brielle Blues