Podium De Hoofdwacht Markt

14.00 – 15.30 uur;  Scotch, no Soda! (B)

Scotch, No Soda! is een nieuwe Belgische blues en rock ‘n’ roll band met als frontman Ilias Scotch, een van de meest getalenteerde zanger-pianisten van het moment.

Zijn roots liggen diep in de blues en boogiewoogie, maar niets is zo kenmerkend als zijn brede smaak als het gaat over goede muziek.

Met zijn band Scotch, No Soda! brengt hij een interessante mix van eigen nummers en eigenwijze interpretaties.In de muziek van Scotch, No Soda zit kennis van zaken en liefde voor de Amerikaanse popmuziek sinds het begin van de vorige eeuw.

De band komt wel eens onverwacht uit de hoek maar je mag je altijd aan enthousiast gebrachte, dansbare, strakke livemuziek verwachten.

16.00 – 17.30 uur; The Ragtime Rumours

Bedenk dat Pokey Lafarge en Tom Waits bij Django Reinhard op bezoek, een flinke pot koffie hebben gedronken terwijl ze naar Robert Johnson luisterden. Een energieke mix van old-skool ragtime, gypsyjazz en root/blues gespeeld met een rock&roll attitude, ‘’RAG’N ROLL’’!!!

Afgelopen 2 jaar bracht de band de zeer goed ontvangen EP ‘’Ain’t Nobody’’ uit en de single + video ‘’Love & Lust’’, speelden ze door heel Nederland en tourden in Noorwegen, Italie en Engeland.

Verder wonnen ze de ‘’BRUL-contest’’ in Limburg, haalden ze de finale van ‘’Nu of Nooit’’, wonnen ze de finale van de ‘’Dutch Blues Challenge’’ en mochten ze daardoor Nederland vertegenwoordigen in Memphis, USA, op de ‘’International Blues Challenge’’ en op de ‘’European Blues Challenge’’ in Hell, Noorwegen.

Momenteel werkt de band hard aan hun, voorjaar 2018 uit te brengen, eerste full-length album ‘’Comic and other songs for smoking concerts’’.

BEZETTING: Tom Janssen: acoustic guitar, lead vocals, Niki van der Schuren: upright-bass, vocals, flute, bariton saxophone, Thimo Gijezen: electric guitar, accordeon, piano, vocals, Sjaak Korsten: drums, kazoo, washbord, vocals.

18.00 – 19.30 uur;  Richard van Bergen ROOTBAG

ROOTBAG is een trio dat geïnspireerd door hypnotische Blues uit de Mississippi Delta, sexy groeven van New Orléans en moerassige R&B. Deze band mixt het allemaal samen aan een Rootbag-stijl gumbo soep. RAW, intens, soulful en groovy.

Opgericht in 2010, met Dick Wagensveld op bas en Jeroen JJ Goossens op drums. In datzelfde jaar speelden ze het beroemde Moulin Blues Festival.

In 2016 won de band de Dutch Blues Award voor beste band 2015.

Hun muziek bracht ze naar Moulin Blues, North Sea Jazz, BRBF Peer, Zwarte Cross, SXSW (Austin, Texas) en talrijke Blues locaties overal in Europa.

Line-up:-Richard van Bergen: gitaar & zang (5 x genomineerd voor Dutch Blues Award), Jody van Ooijen: drums (2 x Dutch Blues Award winnaar), Roelof Klijn: bas & zang (1 x genomineerd voor Dutch Blues Award)

BRIELLE BLUES

 

20.00 – 21.45 uur; Kat Riggins and Fuzzy Licks; fet, Little Steve van der Nat  

Tot voor kort was zangeres Kat Riggins in Nederland volledig onbekend, maar daar kwam drie jaar geleden snel verandering in door haar eerste tournee in Europa. Inmiddels heeft Kat Riggins in die korte tijd een vaste plaats verworven in het Europese blues-circuit. Vergelijkingen met Koko Taylor en Tina Turner geven aan in welke hoek we het moeten zoeken. Johan Derksen heeft haar dan ook niet zonder reden toegevoegd aan zijn ”Keep The Blues Alive” Theater Tour. Kat’s agenda van 2018 staat bomvol met theateroptredens. Gedurende de zomermaanden komt ze ook nog eens speciaal voor Brielle Blues en een aantal andere festivals terug naar Europa.

Kat Riggins werd geboren als Katriva Tabitha Riggins in Miami, Florida op 7 februari 1980. Ze groeide op in een huishouden waar altijd muziek te horen was. Vanwege de brede waaier van genres in de platencollectie van haar ouders, ontwikkelde Kat liefde voor alle genres van muziek, gaande van gospel en soul tot country en rock. Wie Kat Riggins aan het werk ziet, weet dat deze dame geboren is om op een podium te staan en om te entertainen en te zingen. “Het gaat om de rauwe emotie in elke noot”, zegt Kat. “Als ik één iemand in het publiek kan laten voelen wat ik voel als ik een lied zing, dan is het allemaal de moeite waard”.

Haar eerste EP ‘Seoul Music’, met een mix van blues songs en eigen nummers, verscheen in 2008 tijdens haar tournee in Zuid Korea. Op het debuut-album  ‘Lily Rose’ uit 2014 staan de beste songs van die EP  aangevuld met nieuwe nummers.

Ook het album ‘Blues Revival’ uit 2016 ontving uitstekende recensies en leidde tot meer Europese concerten. De muziek van deze cd is wellicht het best te omschrijven als intense soulblues. Van de tien nummers op het album zijn er acht geschreven door de zangeres zelf. Wat opvalt is de overtuiging waarmee Kat Riggins haar songs ten gehore brengt.  Daarnaast is ‘Blues Revival’ een album vol variatie.  Zo horen we de blues in vele facetten. Van bluesrock , funky blues tot traditionele blues en zelfs gospel blues.  Na beluistering van het album wordt het meer dan duidelijk dat de zangeres met ‘ Blues Revival ‘ de enige juiste titel voor haar album heeft gekozen.

Kat Riggins kan het publiek bespelen en beschikt bovendien over een fenomenale stem waar ze alle kanten mee uit kan.

Brielle blues

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

20.00 – 21.30 uur.

Plaats een reactie

Spamcontrole (los de som op) * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

SPONSOREN

Havenmeester
Zalm_Fletcher
Fletcher Hotels
pod
VOStyle
roodhart
Fonds1818
conspiro
BrielseBVereniging
cable
bogeys
belangenver
bastionx
asskantoorhoek
x10sion
xtra
Vlierodam
vervolg
sponsorlogos_basis
spack
smaeck
Print
seasight
Schotte
schaep
roodhart
ravens
Popunie
nobel
muller dordrecht
mtmaritiem
mo-events
mo
mib
Meuva BV
Mathomar
Lengkeek_Lang
krabbeplaat
kont
interfilter
Ken_Logo_Zw
hoofdwacht
HonkyTonk
hogenbirk
gsm
Genuine
excess
GemeenteBrielle
enigma
DFDS
delta
CreditcardAanvragen_Logo_Zw_Diap
krant

Sponsor worden?

Vraag hier meer info aan over sponsoring Brielle Blues