Podium ’t Swarte Schaep Maarland

Podium Maarland

14.15 – 15.45 St. LOUIS SLIM

St. LOUIS SLIM bestaat uit vijf muzikanten met jarenlange ervaring in de blues-scene. De muzikanten worden beïnvloed door onder meer de Chicago blues van Muddy Waters, John Lee Hooker en Big Mama Thornton. In hun vertolking van de covers, gaan ze verder dan de andere performers in de blues-scene die de podia meestal frequenteren. Met hun eigen nummers hebben ze een unieke stijl gevonden. Van stevige blues tot en met prachtige, gevoelige ballads, met hier en daar een knipoog naar Glamrock. Er is een zeer mooie, soepele chemie tussen de bandleden onderling, die direct afstraalt op het publiek. Dat weet zich tijdens ieder live optreden verzekerd van enthousiasme en interactiviteit tussen de muzikanten en het publiek. Elk optreden is een cadeautje voor oog en oor.

Line-up: Monique Brinkman: vocals, Robin Freeman: gitaar, Michel de Kok: Bluesharp, Dick van Steenbruggen: Bass, Peter Kok: Drums.

16.15-17.45 TALKIN BLUES

Talkin’Blues zag het licht in 2015, tijdens een eenmalig tribute optreden op “Jazz in de Gracht” voor de toen nét overleden BB King. Het bleek een gouden recept dat door het publiek werd omarmd. De band werd gezien en vervolgens gevraagd voor optredens door heel Nederland en Duitsland. Met het nieuwe repertoire, dat is uitgebreid met andere succesnummers uit de gouden jaren van de Blues, trekt deze opzwepende Haagse formatie volle zalen. De vaste achterban groeit elke dag. De band is inmiddels volop bezig met het maken van een eigen CD, en ze gaan gestaag door met het maken van live opnames en video’s, zodat de fans nog even kunnen nagenieten na een optreden.

Talkin’ Blues bestaat uit Peter Langerak: Gitaar & zang, Tjaart Venema: toetsen & zang, Paul Robert: bas en zang, Sammy de Fretes: drums.

??

18.15-19.45 GILES ROBSON BAND (UK)

De Britse Giles Robson behoort tot het kruim van de huidige Blues generatie. Giles Robson heeft een eigen harpstijl ontwikkeld. Uiteraard heeft hij goed en veel geluisterd naar mentors als Little Walter en James Cotton, maar toch slaagt hij in originaliteit. Hoe hun stijl te omschrijven is lastig maar als je het hebt over een mix van Lester Butler, The Fabulous Thunderbirds, Little Walter en Muddy Waters dan ben je warm. Maar zoals al aangegeven Giles Robson is geen imitator hij schrijft zijn gehele oeuvre zelf.

Dit is blues van een hoog gehalte in zijn meest vuige en primaire, emotionele en rockende vorm.

De band die werkt als een team, met een haast telepathisch vermogen om te musiceren met elkaar. Giles Robson laat weten waarom hij bij de top in de U.K. hoort. Daren Crome is een drummer die snapt dat een shuffle een groove nodig heeft, en Andy Knight en Jeff Walker weten waar de gitaar en bas-lijnen strak moeten zitten.

20.15 – 21.45 LAPA LOCA PLAYS ARETHA FRANKLIN

Het is iets puurs, rauw en waar. Aretha Franklin heeft vele kanten, maar deze pure kant wil Lapa Loca belichten. Ze zijn gefascineerd door het geluid en proeven en leren en mixen het met hun eigen sound. Ze zijn nog maar net begonnen in ‘de scene’, het zijn 5 mensen die hun hart en liefde voor muziek volgen. Het verbind ze in elk project weer. Zangeres Linda Kessels heeft vanaf het begin van haar carrière affiniteit met de bijzondere sound en boodschap van Aretha Franklin. Ondanks dat haar sound en looks niet hetzelfde zijn, heeft ze wel haar hart verloren aan de zangstijl en onderzoekt ze al jaren haar eigen versie hier in. Aretha heeft de wereld iets gegeven waar we allemaal van mogen genieten en leren. Verwacht geen orkest of achtergrondzangeressen, maar een rauwe, strakke, groovy sound aangevuld met de scheurende Sax van Harry Damen. Kom met ons mee de parels van Aretha Franklin beleven en voortzetten!

Plaats een reactie

Spamcontrole (los de som op) * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

SPONSOREN

Atlas-1
DIXI pdf-1
debruin
Mobile
image
VanderPanne
Van der Panne
Leeuwen
Lengkeek_Lang
jansma
Matrans_stapellogo
Zalm_Fletcher
Fletcher Hotels
Havenmeester
pod
Vlierodam
roodhart
Fonds1818
conspiro
cable
BrielseBVereniging
bogeys
asskantoorhoek
bastionx
xtra
x10sion
vervolg
sponsorlogos_basis
spack
smaeck
Print
seasight
Schotte
schaep
roodhart
ravens
Popunie
muller dordrecht
nobel
mo-events
mtmaritiem
mo
mib
Meuva BV
Mathomar
Lengkeek_Lang
kont
krabbeplaat
Ken_Logo_Zw
interfilter
hoofdwacht
HonkyTonk
hogenbirk
Genuine
gsm
GemeenteBrielle
excess
enigma
delta
CreditcardAanvragen_Logo_Zw_Diap
krant

Sponsor worden?

Vraag hier meer info aan over sponsoring Brielle Blues